Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Böcker & mina lån

Du som är anställd på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är välkommen att låna böcker hos Medicinska biblioteken. Fyll i formuläret Bli låntagare nedan om du vill bli låntagare.

Obs! Med anledning av Covid-19 gäller följande tillsvidare

  • För närvarande kan vi endast ge service till anställda, är du student hänvisar vi dig till biblioteket på det lärosäte du tillhör.

Bokkatalog

Logga in för att reservera böcker och se dina lån. Saknar du pinkod kontakta biblioteket.

E-böcker

Du behöver inte vara låntagare för att läsa e-böcker.

För att låna böcker behöver du vara anställd vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och registrera dig som låntagare. Följ instruktionerna nedan. Vi kontakta dig när vi mottagit dina uppgifter.

  1. Läs igenom Lånevillkoren som finns i fliken nedanför.
  2. Fyll i formuläret du hittar via länken nedan.

    Länk till formuläret Bli låntagare

Lånetid
14 dagar. Om ingen reserverar boken kan du behålla den i upp till 90 dagar. Du får ett mejl när boken ska återlämnas. (Vid fjärrlån bestäms lånetiden av utlånande bibliotek).

Omlån
1 omlån, om inga reservationer finns.

Sök och reservera
I bokkatalogen kan du söka, reservera och låna om böcker. Du behöver en pinkod för att reservera och låna om. Kontakta biblioteket om du saknar pinkod. 

Återlämning
Böcker kan lämnas på alla tre sjukhusen. Vill du lämna böcker utöver öppettiderna finns det bokinkast vid alla biblioteken. Du kan också skicka böcker med internposten. Du ansvarar för boken tills den kommit fram till biblioteket.

Försenade lån
Om boken inte lämnas tillbaka i tid efter två påminnelser skickas en räkning på bokens inköpspris. Även skadad bok ersätts med inköpspris.

Har du en läsnedsättning, exempelvis dyslexi, synskada eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning har du rätt att låna talböcker via myndigheten för tillgängliga medier, MTM. I deras bibliotekskatalog Legimus kan du se vilka böcker som finns inlästa. På Legimus webbplats kan du även läsa om vem som har rätt att låna talböcker. Kontakta medicinska biblioteken för att få ett Legimuskonto: medbibl.sahlgrenska@vgregion.se

 Hittar du inte det du söker på biblioteket? Lämna gärna förslag på inköp av böcker. Fyll i formuläret med de uppgifter du har tillgång till. Vi kan inte garantera inköp, men försöker tillmötesgå alla förslag om vi har möjlighet. Vi återkopplar alltid till dig via mejl huruvida vi kan köpa in boken eller inte.

Länk till formulär för inköpsförslag


Senast uppdaterad: 2018-05-15 13:25