Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Böcker & mina lån

Du som är anställd på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är välkommen att låna böcker hos Medicinska biblioteken. Fyll i formuläret nedan om du vill bli låntagare.

Obs! Med anledning av Covid-19 gäller följande tillsvidare

  • Bokreservationer kan inte garanteras men vi gör vårt bästa för att tillgodose reservationer.
  • För närvarande kan vi endast ge service till anställda, är du student hänvisar vi dig till det lärosäte du tillhör.

Bokkatalog

Bokreservationer kan inte garanteras för närvarande.

E-böcker

Du behöver inte vara låntagare för att läsa e-böcker.
 

Endast anställda kan ansöka om att bli låntagare via webbplatsen. Är du praktikant får du ta kontakt med biblioteket på det sjukhus där du praktiserar. Du kan börja låna och reservera böcker först efter du besökt biblioteket och visat ditt TjänsteID-kort.

  1. Fyll i formuläret som du hittar via länken nedan.
  2. Första gången du kommer till biblioteket får du ta med dig legitimation samt ditt TjänsteID-kort.

    Länk till formuläret Bli låntagare

Lånetid
14 dagar. Om ingen reserverar boken kan du behålla den i upp till 90 dagar. Du får ett mejl när boken ska återlämnas. (Vid fjärrlån bestäms lånetiden av utlånande bibliotek).

Omlån
1 omlån, om inga reservationer finns.

Sök och reservera
I bokkatalogen kan du söka, reservera och låna om böcker. Du behöver en pinkod för att reservera och låna om. Kontakta biblioteket om du saknar pinkod. 

Återlämning
Böcker kan lämnas på alla tre sjukhusen. Vill du lämna böcker utöver öppettiderna finns det bokinkast vid alla biblioteken. Du kan också skicka böcker med internposten. Du ansvarar för boken tills den kommit fram till biblioteket.

Försenade lån
Om boken inte lämnas tillbaka i tid efter två påminnelser skickas en räkning på bokens inköpspris. Även skadad bok ersätts med inköpspris.

Har du en läsnedsättning, exempelvis dyslexi, synskada eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning har du rätt att låna talböcker via myndigheten för tillgängliga medier, MTM. I deras bibliotekskatalog Legimus kan du se vilka böcker som finns inlästa. På Legimus webbplats kan du även läsa om vem som har rätt att låna talböcker. Kontakta medicinska biblioteken för att få ett Legimuskonto: medbibl.sahlgrenska@vgregion.se

 Hittar du inte det du söker på biblioteket? Lämna gärna förslag på inköp av böcker. Fyll i formuläret med de uppgifter du har tillgång till. Vi kan inte garantera inköp, men försöker tillmötesgå alla förslag om vi har möjlighet. Vi återkopplar alltid till dig via mejl huruvida vi kan köpa in boken eller inte.

Länk till formulär för inköpsförslag


Senast uppdaterad: 2020-04-03 14:48