Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hitta patientinformation

Medicinska biblioteket tillhandahåller tjänster med patientinformation som du som medarbetare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset kan använda och skriva ut till din patient.

1177 Vårdguiden för vårdpersonal - Samt patientinformation på andra språk.  Innehåller temasidor som stödjer dig i mötet med patienten. Under Other languages finns delar av innehållet översatt till andra språk.

Giftinformationscentralen (GIC) - Databas från Läkemedelsverket. På webbplatsen finns information om akut förgiftning med läkemedel, kemiska ämnen, svamp- och växtgifter, ormgift m.m. Det går att ringa dygnet runt.

Fass för allmänheten - Läkemedelsinformation.

Ovanliga diagnoser - Socialstyrelsens databas om ovanliga diagnoser.

MedlinePlus - National Institutes of health´s webbplats. Innehåller patientinformation på engelska och spanska, kan även finnas på andra språk.

Dunder - Information från Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus till ditt barn inför sjukhusbesök.

Information på andra språk än svenska

ClinicalKey - Medicinsk söktjänst med patientinformation. Informationen är på engelska och finns ibland tillgänglig på andra språk. Begränsa till Patient Education.

UpToDate - Innehåller patientinformation i två nivåer. The Basics som besvarar de vanligaste frågorna och Beyond the Basics för patienter som önskar fördjupad information. Viss information finns på spanska. Välj fliken Patient Education.


Senast uppdaterad: 2019-05-31 10:47