Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Hitta och kombinera sökord

Här får du tips om var du hittar relevanta sökord och hur du kan översätta medicinska termer till engelska. Du får även strategier för hur du kan kombinera sökord.

Hitta sökord

Kombinera sökord

OR – utökar din sökning
(neoplasms OR cancer OR tumors OR tumour) 

OR är ett användbart kommando om det finns synonymer till de ord du söker med. Om du till exempel skriver neoplasms OR cancer kommer du få träffar som antingen innehåller ordet neoplasms eller ordet cancer, inte nödvändigtvis alla orden i samma träff.

AND – begränsar din sökning
colorectal AND neoplasms

AND är ett användbart kommando om du önskar att alla ord måste vara med för att få träff. Om du tillexempel skriver colorectal AND neoplasms, måste både colorectal och neoplasms förekomma för att ge träff.

AND och OR tillsammans
(neoplasms OR cancer) AND (colorectal OR colon OR colonic OR rectum OR rectal)

AND och OR tillsammans. Kombinera två olika grupper som vardera innehåller flera synonymer. Sätt en parentes runt respektive grupp och skriv AND mellan grupperna. Minst ett ord ur varje grupp behöver förekomma för att ge träff.

Önskar du sökhjälp? 

Kontakta biblioteket och boka handledning.
Formulär för att boka handledning


 


Senast uppdaterad: 2018-05-15 13:25