Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset.

Läs mer här.

ePsykiatrienheten

vår process

ePsykiatrienhetens uppdrag är att ta fram, utvärdera, implementera samt utvärdera digitala stöd och behandlingar och verktyg för alla psykiatriska verksamheter.

Våra tjänster och verktyg

Är du intresserad av att testa på digitala behandlingar för att förbättra din sömn, arbeta med depression/ångest, kan du kontakta din vårdgivare på psykiatrin och be dem hjälpa dig komma igång. 

Om du är behandlare och vill se vårt utbud av digitala tjänster och verktyg behöver du sitta inom VGRs nät eller logga in via VPN. 

Medarbetare

  • Arbetar verksamhetsnära för att identifiera behov av digitala lösningar.
  • Stödjer implementeringar av digitala lösningar.
  • Hjälper till att utvärdera tidigare lösningar eller implementationer.

Med digitala lösningar avses allt som innefattar ett moment av elektroniska hjälpmedel. Målen med digitalisering av moment eller processer ska alltid vara att bidra till förbättring utifrån ett patientperspektiv eller ett personalperspektiv. Om du vill veta mer finns hela uppdragsbeskrivningen här

Profilbild av Niels Eék

Niels Eék

Sektionsledare, psykolog, leg.
Niels är leg specialistpsykolog och filosofie licentiat. Han doktorerar på Göteborgs Universitet där ämnet är internetbehandling av alkoholberoende; dels en behandling för personer med alkoholberoende och dels ett program för närstående till personer med alkoholberoende. Niels är medlem i Funktionsgrupp Digital Hälsa, där han svarar för vuxenpsykiatrin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Brinner för att göra psykiatrisk vård tillgänglig för alla genom internet, både preventivt och inom sjukvården.
Profilbild av Linda Wesén

Linda Wesén

Sjuksköterska, representant för Psykiatri Psykos.
Linda arbetar som projektledare på ePsykiatrienheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Hon har mer än tio års erfarenhet av arbete inom psykiatrin, dels kliniskt men även med arbetsledande funktion. Linda går just nu en masterutbildning i ehälsa och har tidigare arbetat med 3D-visualisering.
Profilbild av Mikael Mide

Mikael Mide

Psykolog, leg, Representant för verksamhet Beroende.
Mikael är leg. psykolog, doktorand och projektledare på ePsykiatrienheten. Arbetar bland annat med olika AI-projekt.
Profilbild av Stina Vestergren Kilborn

Stina Vestergren Kilborn

Digital designer
Stina Kilborn är Interaktionsdesigner och har en tidigare bakgrund inom kognitionsvetenskap. Hon är intresserad av människa-dator-interaktion och ser sjukvården som ett mycket spännande område.
Profilbild av Mikael Granlund

Mikael Granlund

Leg psykolog, representant på Psykiatri Affektiva.
Mikael arbetar med införandet av internetbaserad psykologisk behandling och utveckling av digitala hjälpmedel för att underlätta psykiatrisk vård. Mikael har tidigare erfarenhet av arbete som klinisk psykolog inom flertalet vuxenpsykiatriska verksamheter.
Profilbild av Johnny Ulinder

Johnny Ulinder

Psykolog,leg.
Psykolog med brett teknikintresse. Har sedan länge arbetat med full stack utveckling inom webtjänster.
Profilbild av Madeleine Eriksson

Madeleine Eriksson

Representant för verksamhetsområdet Neurologi, Psykiatri och Habilitering (NPH), Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus.
Madeleine är verksamhetsutvecklare på verksamhetsområdet Neurologi, Psykiatri och Habilitering inom Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus, Område 1. Hon är i sin grundprofession barnsjuksköterska. Disputerade år 2010, är filosofie doktor och översjuksköterska. Madeleine samarbetar med ePsykiatrienheten i syfte att öka digitaliseringen inom barnpsykiatrin (BUP), men även för övriga verksamheter inom NPH.
Profilbild av Christoffer Carlström

Christoffer Carlström

Psykolog,leg.
Christoffer är projektledare på ePsykiatrienheten. Han arbetar bland annat med internetbaserad psykologisk behandling samt digitala beslutsstöd. Christoffer har tidigare mångårig erfarenhet av arbete i vuxenpsykiatrisk verksamhet som klinisk psykolog och utvecklingschef.
Christian Colldén ePsykiatrienheten
RT @CCollden: Under december tagit över som chef för @ePsykiatrienhet på #Sahlgrenska och ser nu fram emot att rekrytera ännu en kollega. Ä…
Mikael Landen
RT @plandenm: Nu går det lätt att få en översikt över bipolärvården i Sverige. Pröva kvalitetsregistret BipoläRs nya statistiksida. https:/…
Boel Mörck Sahlgrenska Universitetssjukhuset Magnus Kjellberg
RT @BMrck: Vi behöver förstärka med IT-utvecklare till Centrum för Digital Hälsa #CDH ⁦@sahlgrenska⁩ ⁦@MagnusKjellber1⁩ #digitaliseringsly…
Nu är vi igång! 42 patienter och anhöriga/närstående har hittills fått tillgång till stödet, tack vare Psykosvård N… https://t.co/GN6zSF0UrD

Nyhetsbrev

 

Senast uppdaterad: 2020-04-02 10:06