Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Ständigt lärande

Här beskrivs Sahlgrenska Cancer Centers strategi kring ständigt lärande.

Sahlgrenska universitetssjukhuset och Sahlgrenska Akademin på Göteborgs Universitet har ett nära samarbete kring vidareutbildningar för olika vårdprofessioner och på alla akademiska nivåer. Lärarna på såväl sjukhuset som universitetet har i uppdrag att identifiera och genomföra utbildningsaktiviteter för fortbildning och specialiseringar inom cancervården. Där ska finnas en beredskap för att möta nya och framväxande krav på medarbetarna.

SCC ska också identifiera nya kompetenskrav som dyker upp inom icke traditionella vårdprofessioner som teknik, bioinformation och AI, med målet att starta utbildningsprogram kopplade till de kompetenskraven.

SCC har ansvar att ordna utbildningsaktiviteter som efterfrågas av cancerpatienter, deras anhöriga och samhället i stort.

Läs mer: Skola som ger mycket mer än kunskap

För att främja ett ständigt lärande inom organisationen har Sahlgrenska Universitetssjukhuset ett nära samarbete med Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet. Ett exempel är den kliniska forskarskolan, som ska underlätta för medarbetarna att kombinera kliniskt arbete med forskning. Där får de forskarstuderande inte bara en sammanhållen teoretisk utbildning, utan också viktiga forskarkontakter.

– Jag hade väldigt god behållning av kursen, säger doktoranden Slavica Janeva.

Här kan du läsa hela artikeln om den kliniska forskarskolan


Senast uppdaterad: 2021-07-01 11:46