Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Forskningsstudier (CTC)

Centrum för klinisk prövning (CTC) är en enhet som genomför kliniska prövningar på uppdrag. Nedan kan du se vilka prövningar som vi rekryterar till just nu.

Du hittar oss på Gröna stråket 12, Sahlgrenska Universitetssjukhuset >>

Vill du delta i en forskningsstudie?

Vi söker ofta patienter med olika diagnoser för forskningsstudier. Just nu pågår följande studier på CTC:  Klicka på länken och läs mer om studien och hur du anmäler ditt intresse.

Forskningsstudie om lungsjukdom orsakad av alfa-1-antitrypsinbrist

Forskningsstudie diabetes och nedsatt njurfunktion

Att delta som forskningsperson på CTC

Vi söker deltagare till olika kliniska forskningsstudier. Som försöksperson får du möjlighet att lära dig något om din egen hälsa då du får genomgå en grundlig hälsoundersökning innan studien startar. Du som är försöksperson fyller en mycket viktig roll i den kliniska forskningen. Genom att delta i en klinisk forskningsstudie kan du bidra till att driva forskningen framåt, vilket kan leda till nya effektiva medicinska behandlingar. Läs mer om att vara försöksperson på 1177.se.

Om CTC

CTC är en resurs för alla inom hälso- och sjukvård, akademi och industri som vill bedriva klinisk forskning i Västra Götaland. Vi utför kliniska prövningar av läkemedel och andra medicinska behandlingar. Läs mer om Centrum för klinisk prövning (CTC) på Gothia Forums webbplats.

Christer Söderström

Enhetschef, Centrum för klinisk prövning
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Sari Huusko

Funktionsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anna-Carin Varvne

Funktionsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-01-21 09:17