Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Forskningsstudie om intravenös självadministrering av alkohol

Vi söker män och kvinnor 25-70 år för att delta i en forskningsstudie vid Sahlgrenska Universitetssjuk-huset.

Vi vill undersöka om en modell med intravenös självadministering av alkohol speglar den faktiska benägenheten att konsumera alkohol i verkliga livet och undersöka om självadministrering samvarierar med subjektiva upplevelser av alkoholruset, nikotinanvänd-ning och nivåer av olika mag-tarm- hormoner i blodet.

Vi söker Dig med en regelbunden alkoholkonsumtion. Vi är intresserade av alla konsumtionsnivåer, alltså även av högkonsumenter och av personer med alkoholbe-roende. Du skall vara fysiskt frisk och inte vara gravid, amma eller ta läkemedel mot psykiska tillstånd, till exempel depression/ångest. Du får inte ha genomgått någon operation mot fetma. Studien innefattar två besök på Sahlgrenska sjukhuset. En mindre ersättning utgår efter genomförd studie.

För ytterligare information vänligen kontakta Kenan Hodzic via mail adress: IvasaStudien@neuro.gu.se

Huvudansvarig för studien:
Professor/Överläkare Bo Söderpalm, Sahlgrenska Universitetssjuk-huset, Blå Stråket 17B, 2:a våning. Studien är godkänd av Etikpröv-ningsnämnden, D-nr: 2019-04120


Senast uppdaterad: 2020-10-07 08:17