Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Forskningsstudie om sambandet mellan premenstruellt dysforiskt syndrom och biologiska funktioner

Lider du av premenstruella besvär? Vi söker kvinnor som vill delta i en klinisk forskningsstudie med syfte att studera samband mellan premenstruellt dysforiskt syndrom (PMDS) och ett antal biologiska funktioner, och hur dessa funktioner påverkas av behandling med ett effektivt läkemedel.

Deltagare i studien kommer att behandlas med ett läkemedel som är lbeprövat och som har god effekt. Mediciner är liksom läkarbesök och undersökningar kostnadsfria. 

Du kan lida av premenstruell dysfori om du före och i början av menstruationen drabbas av irritabilitet, nedstämdhet och humörsvängningar, och om detta påverkar det dagliga livet. 

Om du är mellan 18 och 45 år gammal och känner igen dig i ovanstående beskrivning, men inte redan tar några mediciner för besvärenär du välkommen att höra av dig. 

Genom att kontakta oss anmäler du enbart ditt intresse att erhålla ytterligare information om studien. 

Mejla till: birgitta.sameby@vgregion.se
Ansvarig läkare: Johan Fredrik Emilsson


Senast uppdaterad: 2019-11-26 15:24