Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Viktväststudie – effekt på kroppsvikt genom användning av viktväst

Vi vill i denna studie undersöka hur användning av en viktväst påverkar bland annat kroppsvikten hos överviktiga personer. I studien kommer man under 8 timmar per dag i totalt 5 veckor att få bära en viktväst. Vi kommer bland annat att undersöka vad som händer med kroppsvikten.

Vem kan delta?

Vi söker dig som är mellan 18–65 år och har ett BMI på 30–35 och är i övrigt frisk. Du kan räkna ut ditt BMI på BMI.se. Ersättningen för deltagande i studien är 4000 SEK.

Så här går det till

Studien pågår i totalt 10 veckor och omfattar 13 studiebesök. Studien innefattar bland annat läkarundersökningar, blodprover, datortomografi (DT), Dual energy X-ray Absorptiometry (DXA), mätning av energiomsättning med dubbelmärkt vatten och mätning av fysisk aktivitet med accelerometer.

För att delta i studien kommer du först att vara med om en telefonintervju och sedan komma på ett inledande besök på CTC – Centrum för klinisk prövning, Gothia Forum, på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Där får du mer information om studien och vad ett eventuellt deltagande skulle innebära för dig.

Hela studien kommer att genomföras vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i samarbete med Göteborgs universitet. Huvudansvarig läkare är Dan Curiac, överläkare vid CTC – Centrum för klinisk prövning, Gothia Forum, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Anmäl intresse

Om du är intresserad av att delta i studien, kontakta studieläkare Jakob Bellman via E-post: jakob.bellman@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2021-05-24 09:39