Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Från papperslappar till framtiden

På 90-talet bytte Boel Mörck ut papperslappar mot datorer på reumatologen. Nu leder hon universitetssjukhuset genom digitaliseringen. Men vem är hon egentligen?

 

En halv dag i veckan jobbar Boel Mörck kliniskt med patienter. För att hon gillar arbetet, förstås, men det för också annat med sig:

– Det är då jag får en naturlig inblick i patientarbetet och våra digitala verktyg på sjukhuset, säger hon.

Men just den här sommardagen sitter hon på sjukhusledningens våningsplan, på Bruna Stråket på Sahlgrenskatomten, där solen steker genom stora glaspartier. Här sitter Boel Mörck på två stolar. Dels är hon områdeschef, chef för alla verksamhetschefer på område 2. Men sedan två år tillbaka är hon dessutom medicinsk informationsdirektör. Vi återkommer till vad det innebär. Men först: varför blev det så mycket chefande för Boel Mörck?

– Inte var det här jag trodde jag skulle hamna, skrattar hon och tar en klunk Earl Gray.

Läs vidare på sahlgrenskaliv.se


Senast uppdaterad: 2020-09-11 09:32