Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset.

Läs mer här.

Digital inspiration

Ta del av goda exempel på digitalisering som gjorts, både på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och andra sjukhus i Västra Götalandsregionen.

1177 Vårdguidens e-tjänster vid Handkirurgen 

Handkirurgimottagningen på Sahlgrenska universitetssjukhuset ökade patienternas och invånarnas digitala tillgänglighet till mottagningen, och förenklade samtidigt arbetet för flera medarbetare på mottagningen.

 

Smarta glasögon på Operation 5

Se hur man inom anestesi på vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset provar att använda smarta glasögon för att effektivisera arbetssätt vid operation. Ett arbete som delvis finansierats av Innovationsplattformen i VGR.

 

Sahlgrenska University Hospital is changing healthcare and lives of KOL patients

At the academic hospital Sahlgrenska in Goteborg (Sweden), cVitals is used by the KOL-center (COPD-Center) to monitor the growing number of KOL patients remotely and prevent hospital admissions and/or outpatient clinic visits.

 

IBD Home

Sjuksköterskan Marie Andersson från mag- och tarmmottagningen på SÄS i Borås berättar om fördelarna som IBD Home innebär för patienter och vårdpersonal och vad som krävs för en lyckad omställning till ett digitalt arbetssätt.

 

Hälsocoach online

Hälsocoach online är en individanpassad tjänst som erbjuder motiverande videomöten i mobilen för att förbättra levnadsvanor. Tjänsten innefattar coachning och rådgivning gällande fysisk aktivitet, mat, tobak och alkohol.


Senast uppdaterad: 2019-04-10 11:46