Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitaliseringsstrategi

Hälso- och sjukvård i interaktion med invånare och patient

Denna strategi togs fram under hösten 2018, samtidigt som Västra Götalandsregionen gör val för framtidens vårdinformationsmiljö och beslutar om hur hälsodata hantering kommer att se ut. Då strategin omfattar Hälso- och sjukvårdens interaktion med patient och invånare, målar upp en bild för framtiden i en värld där förändring är det konstanta, krävs att strategin uppdateras lika regelbundet för att möta den förändringen.

Den operativa styrgruppen för Digitala Vårdtjänster, ett område i Omställning Hälso- och sjukvård, gav i uppdrag att skapa en digitaliseringsstrategi och en samlad bild för framtiden: Hur Hälso- och sjukvården interagerar med patienter och invånare med hjälp av digitala teknologier. Det är precis avgränsning för den här strategin. Fortsatt behöver organisationen också ta fram strategier för "in house" digitaliseringen; papperslösa sjukhuset, användning av dataanalysmetoder etc

För att kunna skriva strategin har kunskap om digitaliseringen inhämtats från andra branscher, digitaliseringsinitiativ inom hälso- och sjukvård i andra länder och andra organisationer. Detta tillsammans med diskussioner med flertal kollegor inom regionen bidrog till analysen.

Digitaliseringsstrategin - Hälso- och sjukvård i interaktion med invånare och patient


Senast uppdaterad: 2020-01-13 15:58