Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forskningsfinanisering och karriär

En naturlig del av verksamheten vid ett universitetssjukhus är samverkan med universitet, näringsliv och andra typer av forskning- och utbildningsinstitutioner. Som en del av det dagliga arbetet vid de flesta enheterna vid sjukhuset bedrivs i samarbete med Sahlgrenska akademin en omfattande forskning, utveckling och utbildningsverksamhet. En förutsättning för att bedriva forskning och utbildning är en god finansiering. 

ALF Västra Götaland

ALF (Avtal om Läkarutbildning och Forskning) är ett avtal mellan svenska staten och sju av Sveriges landsting om utbildning av läkare, klinisk forskning och utveckling av hälso- och sjukvården. Västra Götalandsregionen och Göteborgs universitet arbetar tillsammans för att utifrån vetenskaplig och beprövad klinisk erfarenhet utveckla ny kunskap som kan omsättas till en god vård för medborgarna i Västra Götaland.

Utbildning och tjänstgöring

Sahlgrenska universitetssjukhuset bidrar till sjukvårdens framtida kompetensförsörjning. Vi ger våra studenter bästa möjliga förutsättningar för kommande arbete inom hälso- och sjukvården och tydliggör karriärvägar för vårdens medarbetare.


Senast uppdaterad: 2021-07-01 11:30