Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Ny utlysning: ALF-medel klinisk behandlingsforskning

Den 8 april 2019 öppnar den nya utlysningen ALF-medel för klinisk behandlingsforskning.

En stor del av ALF-medlen fördelas idag som sökbara projektmedel som tilldelas en huvudman med tillhörande forskargrupp och avser stöd för forskningsprogram snarare än enskilda studier. Det finns därför ett behov av stöd till enskilda behandlingsstudier som komplement till Vetenskapsrådets utlysningar med samma syfte. Behovet har lett till att vi nu utlyser ALF-medel till klinisk behandlingsforskning som ett pilotprojekt.

Ansökningstid: 8 april 2019 – 3 juni 2019
Bidragstid: I normalfallet tre år med start januari 2020
Behörig att söka: Forskare med legitimerad vårdprofession som är anställd i Västra Götalandsregionen eller vid Göteborgs universitet och som avlagt svensk doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen senast den sista ansökningsdagen för denna utlysning.

Läs mer om ALF-medel för klinisk behandlingsforskning på alfvastragotaland.se


Senast uppdaterad: 2019-03-06 12:33