Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Innovationsplattformen VGR

Innovationsplattformens arbete bidrar till en innovationsfrämjande kultur inom hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen och utveckling av vården i samverkan med näringsliv och akademi. Allt Innovationsplattformen gör är för patientens bästa och för en stärkt regional tillväxt inom Life Science i Västra Götalandsregionen.

Medarbetardriven innovation

Har du en idé på hur hälso- och sjukvården kan bli ännu bättre? Din idé – liten som stor – kan vara en produkt, tjänst, metod eller process. Alla idéer är viktiga! Innovationsplattformen stöttar dig under arbetets gång för att din idé en dag ska kunna skapa nytta i vården. Det är så en idé förvandlas till en innovation.

Många av de som arbetar på Innovationsplattformen arbetar, eller har arbetat, inom vården i Västra Götalandsregionen. Med deras förståelse för hur hälso- och sjukvården fungerar, deras kunskap om innovationsarbete, samt deras stora kontaktnät, kan de hjälpa dig vidare på bästa sätt. De stöttar dig också i frågor om:

  • behovsverifiering
  • juridik/immaterialrätt
  • omvärldsgranskning 

Du kan också ansöka om pengar från Innovationsfonden för att arbeta vidare med din idé.

Samverkan skapar ännu bättre hälso- och sjukvård

Samverkan mellan näringsliv, akademi och hälso- och sjukvård är nödvändigt för att ta fram nya viktiga innovationer i vården. Innovationsplattformens kunskap om de verkliga behov som finns i hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen, samt vår förståelse för näringslivets och akademins drivkrafter, bidrar till att effektiva och trygga samarbeten kan utföras. Innovationsplattformen arbetar för att få fler samarbeten med ömsesidigt värde för alla parter.

Läs mer om Innovationsplattformen

Kontakt:

innovationsplattformen@vgregion.se

Lina Strand Backman

Enhetschef Innovationsplattformen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-07-01 11:44