Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Kroppslig hälsa vid psykossjukdom

Patienter med psykossjukdom har 15-20 år kortare livslängd än befolkningen i övrigt. Inom Psykiatri Psykos görs en extra satsning så att patienter ska erbjudas en bättre vård för sin kroppsliga hälsa, vilket innehåller både undersökning, behandling och utbildning.

Inom Psykiatri Psykos görs en extra satsning gällande den kroppsliga hälsan hos berörd patientgrupp.

Det övergripande syftet är att patienterna ska erbjudas en bättre vård för sin kroppsliga hälsa, vilket innehåller både undersökning, behandling och utbildning. Frågan ska prioriteras och blir ett gemensamt arbete i verksamheten.

Sedan 2016 finns ett kroppsmedicinskt team kopplat till kliniken som består av specialist i invärtesmedicin och sjuksköterska. Detta team har möjlighet att ge stöd till öppenvårdsmottagningarna vid införandet av de föreslagna åtgärderna nedan.

Dokument

Handlingsplan kroppslig hälsa levnadsvanor Psykiatri Psykos 2017.

Kontakt: 

Profilbild av Arthur Dörr

Arthur Dörr

Verksamhetsutvecklare

Senast uppdaterad: 2018-04-20 12:36