Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kandidatuppsats om Individuella samarbetsplaner

Två sjuksköterskestudenter har skrivit en kandidatuppsats om Individuella samarbetsplaner (ISP). Syftet med uppsatsen var att undersöka hur patienter med psykossjukdom har upplevt det känslomässiga och praktiska stödet under tvångsvård inom heldygnsvården.

Syftet med uppsatsen var att undersöka hur patienter med psykossjukdom har upplevt det känslomässiga och praktiska stödet under tvångsvård inom heldygnsvården.

Studenterna analyserade 171 anonymiserade ISPs och fann att patienternas uppfattning om det känslomässiga stödet i stor utsträckning relaterade till vad för slags bemötande de fått under vårdtiden. Patienterna kände sig sedda och respekterade om de bemöttes som medmänniskor. Delaktighet var det mest centrala som identifierades kring det praktiska stödet. Det var viktigt för patienterna att få behålla sin självständighet genom att de fick praktiskt stöd kring deras sociala relationer, boendesituation och ekonomi.

Personal som var lyhörda och visar omtanke upplevs av patienterna som stödjande, jämfört med de som upplevdes som styrande och dominanta.

ATT SLÄPPA ALLT OCH BLI OMHÄNDERTAGEN Patienters upplevelser av känslomässigt och praktiskt stöd inom psykiatrisk tvångsvård


Senast uppdaterad: 2020-07-13 15:30