Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Life science-samverkan

Sahlgrenska Universitetssjukhuset samarbetar med näringsliv och akademi för att bedriva forskning och utveckling i världsklass. Det är ett viktigt led i att bli Sveriges ledande universitetssjukhus. Vi arbetar för goda möjligheter att kombinera kliniskt arbete och forskning, att Sverige ska vara ett föregångsland för införande av precisionsmedicin i vården samt effektiv samverkan för kompetensförsörjning.

Nedan finns ingångar för kliniska studier, test och simulering i klinisk verksamhet samt de vårdområden där sjukhuset är nationellt och internationellt ledande.

ATMP-center är en ingång för forskare och företag som vill utveckla avancerade terapiläkemedel. Centrat erbjuder tjänster och stöd kring utveckling av ATMP; vävnadstekniska produkter, kombinerad ATMP, cellterapi och genterapi. Här erbjuds också tillgång till GMP-facilitet.
Biobank Väst erbjuder tjänster och vägledning inom biobankning till forskare i hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet. Här kan du få hjälp med insamling, provhantering, lagring och spårbarhet av biobanksprov.
I centrumbildningarna samlas kompetens inom vårdområden där Sahlgrenska Universitetssjukhuset är nationellt och internationellt ledande för att ge den bästa vården till patienter.
Gothia Forum för klinisk forskning erbjuder tjänster genom hela forskningsprocessen, från idé till genomförande, tester och uppföljning. Inom Gothia Forum finns två prövningsenheter, Clinical Trial Center, CTC och Primary care Trial Center för prövningar som genomför kliniska studier i öppen - och slutenvård.
Innovationsplattformen arbetar för att främja utvecklingen av innovationer inom hälso- och sjukvården i samverkan med akademin och life science-sektorn. Verksamheten är en ingång för test och simulering i klinisk verksamhet, behovskartläggning samt matchning mellan kliniska verksamheter och företag och/eller akademi.
Vill du göra en klinikförfrågan (site feasibility) på Sahlgrenska Universitetssjukhuset? Klicka på bilden för att komma till Gothia Forum som, genom Kliniska Studier Sverige, har uppdraget att samordna studieförfrågningar i Västra sjukvårdsregionen.

Senast uppdaterad: 2020-06-15 08:12