Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Susanne Nicklasson, leg arbetsterapeut

Susanne är leg arbetsterapeut vid Habiliteringen i Halland med huvudplacering i Halmstad. Hon har arbetat inom akutsjukvård sedan 1987, och började på habiliteringen 1999, då hon kort därefter var med i förberedelserna för och införandet av det som 2005 blev det nationella kvalitetsregistret CPUP (Cerebral Pares Uppföljningsprogram). Hon har varit delaktig i tre arbetsgrupper; för barnformuläret, ortos-formuläret och vuxenformuläret. Susanne deltar kliniskt i uppföljningarna som stöd för kollegorna i länet vid behov. Hon har också medverkat i en publicerad studie genom uppföljningsarbetet i CPUP: Arner M, Eliasson AC, Nicklasson S, Sommerstein K, Hägglund G. Hand function in children with cerebral palsy. A population-based study of 367 children aged 4-14 years. J Hand Surg. 2008;33A:1137-1347. Vid Lunds universitet är det uppsatsen kvar på masterutbildningen. Aktivitet och delaktighet i vardagen är något som ofta kräver handfunktion, vilket är det som Susanne främst är involverad i med bedömning, behandling och bl a tillverkning av handortoser länsövergripande.

Susanne Nicklasson

Leg arbetsterapeut

Senast uppdaterad: 2021-05-17 09:11