Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Arve Opheim, med dr, FoU-chef

Disputerade 2011 med avhandlingen: Walking in adults with spastic cerebral palsy – the relation to pain, fatigue, gait and balance
Min akademiska väg startade med masterstuder i hälsovetenskap vid Universitet i Oslo. Min masteroppsats handlade om fysiska belastninger i arbetslivet hos vuxna med cerebral pares, CP. Jag började mina doktorgradstudier i 2005-2006, och gjorde en efterundersökning av en stor populationsbaserad studie av hälsan hos vuxna med CP. Min ansats var gång, mobilitet, smärta och fatigue. Jag hade handledare från Karolinska Institutet och var inskriven doktorand där, men hade finansiering från Norge och det var norska personer som ingick i studierna. Jag disputerade 2011. Sedan 2012 har jag hatt en bisyssla vid Rehabiliteringsmedicin på Göteborgs universitet. Mina forskningsintressen startade med gång, balans och rörelseförmåga, men jag är också involverad i andra forsknings- och innovationsprojekt, som bl.a. handlar spasticitet hos patienter med stroke, fysisk träning, smärta, mätning av rörelser, fall, fallförekomst och falldetektion.

 

Arve Opheim

Handläggare, hälso- och sjukvård, tandvård och rehabilitering, psykiatri

Senast uppdaterad: 2018-04-06 15:20