Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Magnus Påhlman, med dr, barnneurolog

Cerebral pares (CP) är ett samlingsnamn för skador på den omogna hjärnan som ger motoriska funktionsnedsättningar, det vill säga påverkar rörelse och kroppshållning. Det är också vanligare med andra funktionsnedsättningar, exempelvis utvecklingsstörning och synnedsättning. Det finns studier som visar att det är vanligt med autism och uppmärksamhetsstörning (ADHD) vid CP men kunskapen om hur vanligt det är saknas. Syftet med detta avhandlingsarbete är att öka kunskapen om förekomsten genom att studera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar hos en grupp barn med CP i Västsverige. För barn med CP är det viktigt att alla svårigheter identifieras så att rätt hjälp och stöd kan ges.

Magnus Påhlman

Överläkare

Senast uppdaterad: 2021-09-03 15:25