Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Utbildning

Aktuellt om utbildningar

Din sökning resulterade inte i några träffar.

En naturlig del av verksamheten vid ett Universitetssjukhus är samverkan med universitet, näringsliv och andra typer av forskning- och utbildningsinstitutioner. Som en del av det dagliga arbetet vid de flesta enheterna vid sjukhuset bedrivs i samarbete med Sahlgrenska akademin en omfattande forskning, utveckling och utbildningsverksamhet. Både läns- och specialistvården är en absolut förutsättning för att en god klinisk forskning och utbildning kan bedrivas.

En av universitetssjukhusets viktigaste uppgift är att tillsammans med bland annat Sahlgrenska akademin utbilda olika yrkesgrupper, ex. läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter med flera. En förutsättning för att bedriva forskning och utbildning är en god finansiering. En viktig källa till en sådan är statliga LUA/ALF-medel. De cirka 340 miljoner kronor finansierar runt 300 forskningsprojekt. Samverkan med andra externa intressenter som industri, forskningsstiftelser med mera genererar ytterligare cirka 150 miljoner i omkring 225 olika projekt. Västra Götalandsregionen finansierar ett 50-tal projekt till ett värde av cirka 15 miljoner kronor.

Läs mer: 

Kompetensutveckling på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Sahlgrenska akademin på Göteborgs universitet

Gothia Forum 


Senast uppdaterad: 2021-03-01 15:47