Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Kompetensutveckling vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vad är kompetensutveckling på Sahlgrenska?

Den snabba och omfattande kunskapsutvecklingen inom hälso- och sjukvården ställer ökade krav på specialkunskaper och ett vetenskapligt förhållningssätt hos de personalkategorier som är involverade i patientens vård och rehabilitering.

Sahlgrenska akademin erbjuder tillsammans med Sahlgrenska Universitetstssjukhuset behovsanpassade utbildningar till personal inom kommun och landsting och övriga organisationer som vill utveckla och höja personalens kompetens.

Uppdragsutbildningar finns inom flera områden, t ex hjärta-kärl; ischemisk hjärtsjukdom, arytmier, hjärtsvikt m m. Neurosjukvård: rehabilitering, öron-näs och halssjukdomar, ögonsjukvård och rättsspsykiatri, existentiella frågor.

Kursdeltagare som ej uppfyller angivna krav beträffande allmän behörighet kan i förekommande fall erhålla kursintyg.

Uppdragsutbildningar syftar till att ge den studerande fördjupade och vidgade kunskaper och färdigheter inom respektive område. Samt att därigenom ge kompetens för ett specialiserat omhändertagande av alla patienter inom de olika verksamheterna.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder både hela utbildningar och enstaka kurser.

Kompetensutveckling:

Utbildningar och kurser inom hjärta-kärl

Utbildningar och kurser inom Neurosjukvård, Rehabiliteringsmedicin, Psykiatri samt Processorienterat ledarskap

Utbildningar inom Anestesi, Operation, Intensivvård

Utbildningar och kurser listade ämnesvis


Senast uppdaterad: 2018-04-09 12:21