Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning Vår 5-dagars kurs ger en introduktion till indikationer och utförande av invasiva metoder inom kardiologi såsom koronarangiografi, PCI, TAVI, förmaksplugg, perkutan intervention vid mitralisstenos och mitralis-insufficiens, högerkateterisering, perikardpunktion och akut pacemaker-inläggning. Kursen förmedlar grundläggande inblick i det tekniska genomförandet av, indikationer för och komplikationer vid vanligt förekommande invasiva metoder inom kardiologi. Vi blandar föreläsningar med frekventa livesändningar från PCI-labbet och praktiska övningar och kommer ha ett begränsat antal deltagare för att skapa en interaktiv atmosfär med tid för diskussion. Alla som undervisar tjänstgör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset med stor teoretisk och praktisk erfarenhet i de beskrivna metoderna och i undervisning av kandidater, ST-läkare och specialistläkare. I Lipus-utvärderingen från kursen 2017 (2016, 2015) med 45 deltagare blev den genomsnittliga bedömningen av "kursen som helhet" 5,6/6 (5,5, 5,5) och av "skulle du rekommendera kursen till en kollega i din situation" 5,7/6 (5,7, 5,6). Kursen är tänkt som en del av ST-grundutbildningen för alla ST-läkare kardiologi, internmedicin och akutsjukvård, dvs inte bara för de som vill bli interventionist. ST inom narkos el toraxkirurgi eller intresserade specialister är också mycket välkomna och har tidigare deltagit. Efter tre kurser i rad 2015-2017 har vi beslutat att erbjuda kursen vartannat år, nästa kurs 2019 och sedan 2021.


Senast uppdaterad: 2018-10-08 13:14