Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

ST-kurs Interventionell kardiologi HT 2021

Kursbeskrivning

Vår 5-dagars kurs ger en introduktion till indikationer och utförande av invasiva metoder inom kardiologi såsom koronarangiografi, PCI,TAVI, förmaksplugg, perkutan intervention vid mitralisstenos och mitralisinsufficiens, högerkateterisering, perikardpunktion och akut pacemakerinläggning.

Kursen förmedlar grundläggande inblick i det tekniska genomförandet av,indikationer för och komplikationer vid vanligt förekommande invasiva metoder inomkardiologi. Vi blandar föreläsningar med frekventa livesändningar från PCI-labbet och praktiska övningar och kommer ha ett begränsat antal deltagare för attskapa en interaktiv atmosfär med tid för diskussion.

Alla som undervisar tjänstgör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset med stor teoretisk och praktisk erfarenhet i de beskrivna metoderna och i undervisning av kandidater, ST-läkare och specialistläkare.

I Lipus-utvärderingen från kursen 2019 (2017, 2016, 2015) med 45 deltagare blevden genomsnittliga bedömningen av ”kursen som helhet” 5,6/6 (5,6, 5,5, 5,5) och av ”skulle du rekommendera kursen till en kollega i din situation” 5,7/6 (5,7, 5,7, 5,6).

Kursen är tänkt som en del av ST-grundutbildningen för alla ST-läkare kardiologi,internmedicin och akutsjukvård, dvs inte bara för de som vill bli interventionister. ST inom narkos el thoraxkirurgi eller intresserade specialister är också mycket välkomna och har tidigare deltagit. Efter tre kurser i rad 2015–2017 har vi beslutat att erbjuda kursen vartannat år, det blev 2019 och nu igen 2021.

Aktuella kurstillfällen: 22-26/11 2021

Kurskostnad: 14 900:- exkl moms. 

 

Anmälan kan göras från december 2020

ST Kurs 2021

DeltagarinformationAnmälan är bindande och avbokning senare än 2021-10-18 debiteras med 25% av kursavgiften (14 900:- exkl moms), avbokning senare än 2021-11-17 debiteras med 100% av kursavgiften.OBS! Bekräftelse av anmälan ges i separat mejl.
Personnummer*
Förnamn*
Efternamn*
E-post*
Telefon
Mobiltelefon
Organisation*
Avdelning/enhet*
Befattning*
För ST-läkare välj specialistinriktning
Om annan specialistinriktning, ange vilken
Annan befattning
Bostadsadress
Postnummer
Postort
Land
Närmaste chef*
Fakturainformation 
Organisationsnummer*
Organisation*
Avdelning/enhet
Er referens/kostnadsställe*
Fullständig fakturaadress
Övrig information 
Deltar på middag 25/11* (kostnad 490 kr, anmälan är bindande, avbokning senast 2021-11-22)
Menyalternativ middag 25/11
Specialkost
Hörde om utbildningen
Kursintyg
Jag har min chefs godkännande för att delta på utbildningen*
Information om inställd kurs/utbildningEn utbildning kan komma att ställas in om det är för få sökande eller vid andra oförutsedda omständigheter. Om så sker återbetalas eventuella inbetalda avgifter. Ersättning därutöver utbetalas inte.
  
Behandling av personuppgifterVi behandlar dina personuppgifter i enlighet med de riktlinjer som finns inom VGR och de krav som ställs upp i dataskyddsförordningen (GDPR). Se f ö bifogad länk https://www.vgregion.se/om-vgr/personuppgifter/
 

Kursinformation


Senast uppdaterad: 2021-06-22 08:01