Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Utbildning till diplomerad tobaksavvänjare HT 2021

Arbetar du inom hälso- och sjukvården eller tandvården? Vill du hjälpa människor till en mer hälsosam livsstil med förbättrade chanser till goda behandlingsresultat genom att erbjuda tobaksavvänjning? Här kommer nu möjligheten att anmäla dig till en utbildning för att bli diplomerad tobaksavvänjare!

Vårdcentraler i Västra Götalandsregionen ska, enligt Krav ock Kvalitetsbok Vårdval Vårdcentral, arbeta för att tidigt uppmärksamma ohälsosamma levnadsvanor som tobaksbruk, och ha tillgång till personal som är diplomerade tobaksavvänjare. Hos oss kan du utbilda dig till att bli diplomerad tobaksavvänjare!

Utbildningens innehåll

Dag 1 - 2: Utgör en grundutbildning för medarbetare inom hälso- och sjukvården/tandvården, som i sitt dagliga arbete möter patienter. I utbildningen ingår en teoretisk och en praktisk del. Den teoretiska delen tar upp de senaste forskningsrönen rörande tobak, dess skadeverkningar och metoder för tobaksavvänjning. I den praktiska delen lär du dig att ge enkla råd till patienter för att på så sätt hjälpa dem att sluta med tobaksbruk.

Dag 3 - 4: Utgör en påbyggnadsutbildning för medarbetare inom hälso- och sjukvården/ tandvården, som har genomgått grundutbildningen. Idag arbetar du redan med tobaksavvänjning eller så ska du börja. Du får lära dig hur man lägger upp och genomför tobaksavvänjning individuellt och i grupp. Detta följs av tre handledningstillfällen, med en månads mellanrum, då vi diskuterar varandras arbetet med tobaksavvänjning inom den egna verksamheten. Det är därför viktigt att du planerar in så att du har tre patienter att starta upp tobaksavvänjning med under oktober.

Kursen avslutas dag 4 med examination samt föreläsningar. Utbildningen uppfyller de krav till diplomerad tobaksavvänjare som Yrkesföreningarna mot Tobak uppställt samt ger kunskaper för att kunna arbeta med kvalificerat rådgivande samtal vid tobaksbruk.

Praktisk information

När: Hösten 2021

Var: Distanskurs via länk/webb

Datum och tider: 22/9, 29/9, 6/10 och 19/1, kl. 9.00-16.00.

Tillkommer gör tre handledningstillfällen à 90 minuter/gång

Kostnad: Dag 1 - 2: 3 500 kr + moms, inklusive litteratur.

Hela utbildningen: 7 300 kr + moms, inklusive litteratur.

Välkommen med din ansökan senast 30/8 2021!

Anmälan

Kursen är fullbokad, men möjlighet finns att sätta upp sig på reservlista: Anmäl dig på reservlistan här.


Senast uppdaterad: 2021-06-23 14:58