Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Diagnoser med bildspel

Här går vi igenom de diagnoser/skador som bör kännas till enligt målbeskrivningen. Vissa av diagnoserna är beskrivna i artiklarna publicerade i läkartidningen. Klicka på länken så hamnar du i rätt avsnitt eller länkas du till artikel i pdf-format. Vidare är diagnoserna uppdelade i akuta respektive elektiva tillstånd.

Målsättningen inom handkirurgin är att alla sårskador skall läka primärt. Detta för att undvika tjocka och stramande ärr, som ofta inverkar negativt på handens funktion. Undantaget från denna regel är perifera fingertoppsskador, som kan sekundärläka med gott resultat. Vid skador med förlust av hud måste däremot olika tekniker tillämpas för att täcka underliggande vävnad.

Lambdå

 vrjghkdrjglwergj

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 1 av 2

  Bildtext

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 2 av 2

  Bildtext

bbbb

xfgrfd

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 1 av 2

  bbbbbbbb

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 2 av 2

  ggggggggthfty

  llklk


Senast uppdaterad: 2020-03-25 15:43