Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Gymnasie- och yrkeshögskoleutbildningar

Gymnasieskola

Vi har avtal med Göteborgsregionens kommunalförbund (GR utbildning) för gymnasieskolans omvårdnadsprogram. Sjukhuset erbjuder APL, Arbetsplatsförlagt lärande,  för ungdoms- och vuxenutbildning och i förekommande fall utbildning vid yrkeshögskola. Göteborgsregionens kommunalförbund omfattar 13 kommuner från Kungsbacka i söder till Tjörn i norr.

APL-perioden är alltid fyra veckor lång. Den ges fyra gånger under höstterminen (vecka 34-50) och fem gånger under vårterminen (vecka 3-24).

All APL administreras via ett bokningssystem – praktikplatsen.se
Eleverna får en användarbehörighet av sin lärare där de kan önska på vilken avdelning APL ska genomföras.

Yrkeshögskola

Inom ramen för APL-avtalet erbjuder vi lärande i arbete, LIA, för Yrkeshögskoleutbildning med olika inriktningar exempelvis psykiatri och vårdadministration. LIA erbjuds i mån av intresse och möjlighet från sjukhusets verksamheter.


Senast uppdaterad: 2020-09-15 11:24