Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lisa, barnmorska

Porträtt Lisa,barnmorska

Lisa, barnmorska på Östra sedan 17 år.

Varför jobbar du här?

För jag har världens bästa arbetsplats. Roliga och trevliga kollegor. Ett givande arbete med födande kvinnor och deras partners. Den ena dagen är aldrig den andra lik och jag har kunniga kollegor som jag får jobba med. Vi är väldigt respektfulla mot varandra, har högt till tak. Även om det är tuffa arbetspass så är det ett bra klimat och det är ett väldigt utvecklande arbete.

Utvecklande – berätta mer!

Man får ju så mycket tillbaka från den födande kvinnan och partnern. Jag jobbar även på Akutmottagningen för Gravida och Nyförlösta, jag roterar dit ibland beroende på behov. Där möter jag kvinnor som söker för annat såklart. Det kan vara väldigt jobbiga saker som de söker för, att de inte känner barnets rörelser, blödningar, vattenavgång i tidig graviditet. Det blir också väldigt givande och kunskapshöjande för mig. De kunskaperna tar jag med min in på förlossningen när jag träffar kvinnor som berättar hur deras graviditet har varit.

Vad vill du säga till den som söker hit?

Den som söker hit kommer hamna på en arbetsplats som är väldigt berikande och kollegial. Det är ju som ”la famiglia” - man är ju så många timmar på sin arbetsplats. Trivdes jag inte här skulle jag inte vara kvar. Och det är väldigt roligt med unga kollegor också, de ser saker på ett annat sätt. De har sin utbildning så färskt. De är som oskrivna blad, de ser inte den stängda dörren, de ser bara öppna dörrar överallt.  De har mycket att ge oss som gått och trampat här länge.

Vad tror du om framtiden här på förlossningen Östra?

Den kommer bara bli bättre, det är jag helt övertygad om. Vi kommer få en ny förlossningsbyggnad så småningom där man har fokus på kvinnan den födande i centrum.


Senast uppdaterad: 2021-09-20 16:11