Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler. 

Läs mer här.

Tio skäl till att arbeta hos oss

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en arbetsplats med många möjligheter. På ett av Nordeuropas största sjukhus arbetar du i en stimulerande miljö där du kan växa både som person och medarbetare. Här är tio skäl till att arbeta hos oss:

1. Vi gör skillnad

Som medarbetare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är du med och gör skillnad i människors liv, oavsett vilken yrkesroll du har. Undersökningar från 2012 visar att patienter som har besökt sjukhuset upplever att de blir bemötta med respekt och hänsyn. Det är viktigt för oss och vi arbetar hela tiden med att se till att alla patienter ska få lika god vård.

2. Vi ger dig rätt förutsättningar för att utvecklas

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset har du stora möjligheter att utvecklas som medarbetare. Du är även med och bidrar till förbättring och utveckling på din arbetsplats. Sju av tio medarbetare tycker att sjukhuset är bra på att ta tillvara på deras erfarenheter och kompetens. Vi arbetar också aktivt med att hitta bra chefer som är ett stöd i din utveckling som medarbetare.

3. Vi erbjuder dig trygghet

Vi erbjuder dig en stor anställningstrygghet. Om det skulle bli förändringar inom verksamheterna eller du av någon anledning skulle behöva byta arbetsuppgifter finns många möjligheter både inom sjukhuset och i Västra Götalandsregionen.

4. Vi ser till att du trivs på jobbet

För oss är det viktigt att du trivs på jobbet och att du trivs med dina kollegor. I vår medarbetarenkät svarar majoriteten av våra medarbetare att de känner sig respekterade av sina kollegor och att man delar med sig av kunskaper och erfarenheter till varandra.

5. Vi erbjuder dig många förmåner

Vi erbjuder dig bland annat flexibla arbetstider, gratis öppen sjukvård, hälsofrämjande aktiviteter i anslutning till arbetet och föräldrapenningstillägg. Det finns även möjlighet att ansöka om förmån när du väljer att läsa en utbildning.

6. Hos oss får du många kompetenta kollegor

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset arbetar mer än 16 000 personer med många olika erfarenheter och bakgrund. Hos oss hittar du allt från sjuksköterskor, undersköterskor och läkare till logistiker och bibliotekarier.

7. Vi är en attraktiv arbetsplats

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedrivs både högspecialiserad vård och världsledande forskning. Sjukhuset rankades även 2012 som bästa universitetssjukhus i landet av Sveriges AT-läkare.

8. Hos oss är utbildning och forskning alltid närvarande

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett nära samarbete med Sahlgrenska akademin på Göteborgs universitet. Tillsammans bedriver vi närmare 300 forskningsprojekt. Samarbetet gör att utbildning och forskning är ständigt närvarande och bidrar till att vi är världsledande inom flera olika områden. Vi har även ett nära samarbete med både gymnasieskolor och yrkeshögskolor.

9. Vi finns på flera platser i Göteborg

Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns på flera platser i göteborgsområdet. På Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset, Mölndals sjukhus, Högsbo sjukhus och på flera öppenvårdsmottagningar på stan.

10. Vi har flest rikssjukvårdsuppdrag i Sverige

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har flest rikssjukvårdsuppdrag i Sverige, sju stycken totalt. Rikssjukvårdsuppdragen innebär att sjukhuset har fått i uppdrag av Socialstyrelsen att på egen hand eller i samarbete med andra sjukhus i landet bedriva nationell vård inom olika områden. I våra rikssjukvårdsuppdrag ingår bland annat transplantation av hjärta, lunga och lever samt hjärtkirurgi på barn och vuxna.


Senast uppdaterad: 2018-04-03 13:05