Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Utveckling och karriär

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en attraktiv arbetsgivare som verkar för mångfald och jämställdhet och som skapar förutsättningar för ett livslångt lärande. Här kan du läsa mer om de utvecklings- och karriärsmöjlighete som erbjuds hos oss.

Chefsförsörjning och chefsutveckling

I en kunskapsorganisation som vår behövs goda ledare. Vi arbetar därför systematiskt med att rekrytera, identifiera och behålla chefer. Det finns ett flertal gedigna utvecklingsprogram för såväl potentiella ledare som befintliga chefer. Varje chef erbjuds stöd för sin personliga utveckling genom handledning individuellt eller i grupp. Utveckling sker även genom systematisk uppföljning av chef- och ledarskapet.

Handledaruppdrag

Verksamhetsförlagd utbildning innebär att högskolor och universitet förlägger en del av utbildningen i vården. Som anställd på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har du möjlighet att utvecklas i ditt yrke genom att söka uppdrag som handledare.

Huvudhandledaren har inom sin verksamhet ansvar för att säkerställa kvalitén i den verksamhetsförlagda utbildningen och är kontaktperson till universitetet eller högskolan. Handledarens uppgift innebär att utifrån kursens och studentens individuella mål ge studenten förutsättningar att uppnå målen för den verksamhetsförlagda utbildningen. Handledarutbildning samt fortbildning och utveckling i rollen erbjuds.

Forskning

En naturlig del av verksamheten vid sjukhuset är samarbete med universitet, näringsliv och andra typer av forsknings- och utbildningsinstitutioner. Som en del av det dagliga arbetet vid de flesta enheterna vid sjukhuset bedrivs en omfattande forskning, utveckling och utbildningsverksamhet. 

Utveckling och utbildning i yrket

Som medarbetare på Sahlgrenska har du årligen utvecklingssamtal med din chef. Utvecklingssamtalets syfte är både att utveckla och stärka dig som medarbetare samt verksamheten du jobbar på. Utifrån det som kommer fram på utvecklingssamtalet tar du och din chef fram en individuell utvecklingsplan.

Om du vill veta mer om vår forskning kan du gå in på vår forskningssida


Senast uppdaterad: 2020-09-15 10:16