Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

BT (bastjänstgöring på SU)

BT är en introduktion till svensk hälso- och sjukvård och en inledande del av specialistutbildningen (ST). De som i första hand berörs av detta fram till hösten 2027 är legitimerade läkare som är utbildade utanför Sverige och som inte gjort svensk allmäntjänstgöring. Den är en brygga mellan grundutbildningen och ST.

BT är en visstidsanställning på 12 månader med fokus på aktuella kompetenskrav, kliniska färdigheter, fördjupning av kunskaperfrån grundutbildningen samt mångdträning. Utöver detta ingår vissa teoretiska moment och kurser.

BT är tydligt målstyrd med 18 delmål men också tidsstyrd med minst tre månaders tjänstgöring inom primärvård och akut sjukvård. Man kan även göra BT som en integrerad del av sin ST. På Sahlgrenska Universitetssjukhuset ingår tre obligatoriska placeringarinom primärvård tre månader, akut sjukvård tre månader, psykiatri två månader oavsett tjänstgöringsställe. En godkänd BT är en förutsättning för godkänd ST (ST enligt HSLF-FS 2021:8)

Sahlgrenska universitetssjukhuset är först med att erbjuda forskningsintresserade BT-läkare en skräddarsydd tjänst där man kan erbjuda möjligheten att kombinera en bastjänstgöring med finansierad forskning. Tjänsten omfattar cirka 15 månader var av cirka tre månader är finansierad forskning.

Vid frågor kan du kontakta oss via funktionsbrevlådan:
su.bt@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2023-01-26 16:48