Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

BT (bastjänstgöring på SU)

BT är tänkt att vara en introduktion till svensk hälso- och sjukvård och en inledande del av ST. Den är en brygga mellan grundutbildningen och specialisttjänstgöringen med en tydlig progressionstanke.

BT är en visstidsanställning som löper över ett år med fokus på kliniskt arbete. Det ingår obligatoriska placeringar inom primärvård, akut sjukvård och psykiatri oavsett tjänstgöringsställe. BT kan även vara en integrerad del av ST.

I Sverige startar en sexårig legitimationsgrundande utbildning för läkare Ht 2021, detta är en tydlig EU-anpassning. 

I BT kommer fokus att ligga på kompetenskrav, kliniskt arbete samt fördjupning av kunskaper från grundutbildningen. Där utöver kommer det att behövas vissa teoretiska moment och kurser. 

Godkänd BT är en förutsättning för godkänd specialisttjänstgöring.

BT kommer i början huvudsakligen vara aktuell för läkare som har läst en legitimationsgrundande läkarutbildning utomlands samt fått sin svenska legitimation efter 1 juli 2021 och som vill specialistutbilda sig i Sverige.

 

Sabina Chaudhry Andersson

Sjukhusövergripande BT-studierektor
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Carin Holm

Sektionsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Eva Rudén

Adm koordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Joakim Björås

Utbildningschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-03-25 15:48