Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Akademiska vårdutbildningar

Verksamhetsförlagd utbildning

En central och viktig del av arbetet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är att utbilda studenter. Ett av Sahlgrenskas Universitetssjukhusets mål är att bli landets ledande utbildningssjukhus. Vi erbjuder årligen ca 7000 studentveckor för verksamhetsförlagd utbildning (VFU) på högskole-och universitetsnivå.

Med VFU avses de delar av utbildningen där studenten befinner sig i vårdmiljöer i direktkontakt med patient, närstående och medarbetare samt i laboratoriemiljö. Den studerande får en klinisk utbildning i en miljö som främjar lärande och utveckling mot professionell kompetens. Vi ser studenten som en blivande medarbetare och kollega. Sjukhuset tar emot studenter främst från Göteborgs Universitet och andra närliggande högskolor i Västra Götalandsregionen, men i mån av plats även studenter från externa lärosäten runt om i landet.

Den verksamhetsförlagda utbildningen för akademiska vårdut­bildningar regleras i ett avtal mellan Västra Götalands­regionen, Högskolan i Skövde, Göteborgs Universitet, Högskolan i Borås och Högskolan Väst. Avtalet omfattar arbetsterapeut-, audionom-, barnmorske-, biomedicinsk analytiker-, dietist-, fysioterapeut-, sjuksköterske-, specialistsjuksköterskeprogrammet och röntgensjuksköterskeprogrammet.

Beställning av verksamhetsförlagd utbildning

Beställning av VFU-platser sker terminsvis inom en av regionen bestämd tidsram. All beställning av VFU-platser ska ske genom Utbildningsenheten. Förfrågningar om VFU-plats som kommer direkt till er enhet ska hänvisas till Utbildningsenheten.

Kontakt

Helena Backlund Wasling

Studierektor Akademiska vårdutbildningar

Ann Blomström

Studierektor Gymnasie- och Yrkeshögskolan
Studierektor för Gymnasie- och Yrkeshögskolans vårdutbildningar. Ansvar för APL, LIA samt lärlingsplaceringar. Ansvarar för VFU för följande utbildningar inom akademiska vårdutbildningar; barnmorskeprogrammet.

Ann-Sofie Brandén

Utbildningsledare
Ansvarar för VFU för följande utbildningar; biomedicinska analytikerprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och specialistsjuksköterskeprogrammen med inriktning mot medicinsk vård, kirurgi, diabetes, onkologi, psykiatri, vård av äldre, hjärtsjukvård, barn-ungdom och neurosjukvård.

Lotta Carlson

Utbildningsledare
Ansvarar för att organisera Processinriktad omvårdnadshandledning (POH).

Viktoria Sjöstedt

Utbildningsledare
Ansvarar för VFU för följande utbildningar; ambulanssjukvård, anestesisjukvård, operationssjukvård, intensivvård och röntgensjuksköterskeprogrammet.

Katja Larsson

Administrativ koordinator
Ansvar för den gemensamma administrationen på kansliet.

Senast uppdaterad: 2018-03-27 10:47