Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) och lärande i arbete (LIA)

En central och viktig del av arbetet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är att utbilda. Ett av Sahlgrenska Universitetssjukhusets mål är att bli landets ledande utbildningssjukhus. Vi erbjuder årligen drygt 3000 elevveckor för arbetsplatsförlagt lärande (APL) på gymnasienivå och drygt 2000 studentveckor för lärande i arbete (LIA) på yrkeshögskolenivå.


Med APL & LIA avses de delar av utbildningen där den studerande befinner sig i vårdmiljöer, oftast i direktkontakt med patient, närstående och medarbetare. Den studerande får en klinisk utbildning i en miljö som främjar lärande och utveckling mot professionell kompetens. Vi ser studenten som en blivande medarbetare och kollega. Sjukhuset tar emot studerande främst från utbildare inom Göteborgsregionen.

Beställning av APL & LIA

Göteborgsregionens skolor beställer APL/LIA-platser via webbverktyget Praktikplatsen. Du som elev får inloggningsuppgifter från APL/LIA- samordnaren på din skola. https://gr.praktikplatsen.se/

I mån av plats kan studerande från övriga landet erbjudas praktikplats och då prioriteras våra egna medarbetare som studerar på annan ort. Om du studerar vid en skola utanför Göteborgsregionen be din lärare skicka en förfrågan via e-post till studierektor Ann Blomström, Utbildningsenhet FoUUI. Inga förfrågningar ska göras till verksamheterna av lärare eller studerande.

Ann Blomström

Gymnasie- och Yrkeshögskolans vårdutbildningar

Katja Larsson

Adm koordinator

Lotta Carlson

Utbildningsledare

Senast uppdaterad: 2021-09-06 11:42