Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Praktik för läkarstuderande vid utländska universitet

Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) erbjuder endast klinisk praktik för nominerade internationella läkarsstudenter i enlighet med läkarprogrammets utbildningsplan vid Sahlgrenska Akademin (Göteborgs Universitet). Den kliniska praktik som erbjuds på SU för såväl svenska som internationella läkarstudenter är integrerad och del av ordinarie utbildning. Nominerade internationella studenter liksom svenska läkarstudenter förmedlas verksamheten (SU) via deltagarlistor på respektive kurs. Studenter är inte tillåtna att kontakta verksamheten för att på egen hand planera sin utbildning.

Enskilda individer (ej nominerade internationella studenter) som kontaktar verksamheten (SU) ska inte hänvisas till Sahlgrenska Akademin (SAIO). Studenten ska istället ta kontakt med International Office vid hemlärosätetför att på så vis ansöka om en plats och eventuellt bli nominerad, om det finns ett befintligt avtal. SAIO skriver inte enskilda utbytesavtal för svenska läkarstudenter som studerar vid utländskt universitet.

SU kan tyvärr inte erbjuda Erasmus Placement för internationella studenter utan avtal.

Sammanfattning:

Sahlgrenska Sjukhuset (SU) erbjuder inte praktikplatser för inresande internationella läkarstudenter med undantagen:

  1. utbytesstudenter som förmedlas via Sahlgrenska akademin (GU) under terminstid, del av ordinarie klinisk kurs
  2. studentorganisationen IFMSA (kliniska rotationer under sommarmånaderna)

Läs mer/Read more:


Senast uppdaterad: 2021-09-08 10:36