Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Program inom beredskap och katastrofmedicin

Som första sjukhus i Sverige kommer Sahlgrenska Universitetssjukhuset att under 2023 starta ett unikt utbildningsprogram för läkare från SU med inriktning mot kris- och katastrofhantering.

Sjukhuset arbetar kontinuerligt för att hantera de stora utmaningar som en kris eller katastrof skulle innebära. Men med tanke på det säkerhetspolitiska läget och erfarenheter från pandemin ser vi behovet av en strategisk satsning på kris- och katastrofhantering i samverkan med andra viktiga aktörer inom området, säger professor och sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg som initierat det nya utbildningsprogrammet.

Sedan tidigare finns obligatoriska utbildningar inom kris och katastrof på sjukhuset, men den nya satsningen innebär ett mer gediget program riktat mot blivande specialistläkare med kurser och delmoment som sträcker sig över en längre tid.

LÄS MER: Sahlgrenska Universitetssjukhuset startar ST-utbildning om kris- och katastrofhantering

Har du frågor och funderingar om programmet?

Kontakta oss via e-post stkriskatastrof@vgregion.se 


Senast uppdaterad: 2023-04-28 14:13