Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Innovation och teknik-ST

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder ST-läkare ett utbildningsprogram i läkarledd teknikinnovation. Det är ett unikt tvåårigt program som vänder sig till dig som vill vara med och leda förändringen när vi utformar vården för våra patienter i framtiden.

Om utbildningen

Utbildningen är en del av ST-kansliets verksamhet med stöd av Innovationsplattformen, och är en strategisk satsning initierad av sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg och sjukhusledningen. Sahlgrenska Universitetssjukhuset arbetar aktivt för att möta framtidens utmaningar inom hälso- och sjukvård med innovativa och tekniska lösningar. Tillsammans ska vi jobba smartare, effektivare, och mer patientsäkert.

Utbildningens utformning

Innovation och teknik ST är öppen för alla ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och löper under två år på 20 procent av arbetstiden. Årligen tillsätts 6–10 platser i programmet. Målet är att ge deltagarna praktiskt användbar kunskap om innovationsarbete och teknik, och verktyg att kunna utveckla och leda egna innovationsprojekt på sjukhuset.

Deltagarna bygger upp ett användbart kontaktnät av människor inom olika kompetensområden, både inom och utanför sjukhuset.

Utbildningsprogrammet ger ST-läkaren en teoretisk och praktisk allmänbildning inom innovationslära, olika teknikområden, praktiskt arbete i projekt, och förändringsledning. Kunskaper och färdigheter utvecklas både i grupp och enskilt arbete, och deltagaren får också omsätta utbildningen i ett enskilt innovationsprojekt i klinisk miljö.

Nästa ansökningsperiod är vecka 43–45, för start våren 2021. 

Vill du veta mer om programmet?

Kontakta oss på innovationteknikst@vgregion.se
Du som är ST-läkare kan också läsa mer om utbildningen på ST-portalen på intranätet, där du också hittar ansökningsformulär.


Senast uppdaterad: 2019-03-13 17:17