Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Innovation och teknik-ST

Sahlgrenska Universitetssjukhuset blir först i landet med innovationsutbildning för läkare. Det blir en unik resa från hur vi kan hjälpa dagens patienter på bästa sätt, till hur vi ska utforma vården för morgondagens patienter. Hösten 2019 börjar den tvååriga utbildningen för ST-läkare och vi gärna ha med dig på färden!

Om utbildningen

Utbildningen är en del av ST-kansliets verksamhet med stöd av Innovationsplattformen, och är en strategisk satsning initierad av sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg och sjukhusledningen. Sahlgrenska Universitetssjukhuset arbetar aktivt för att möta framtidens utmaningar inom hälso- och sjukvård med innovativa och tekniska lösningar. Tillsammans ska vi jobba smartare, effektivare och mer patientsäkert.

Satsning på innovation och teknik för ST-läkare (artikel i Läkartidningen)

Utbildningens utformning

Innovation och teknik-ST är öppen för alla ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och löper under två år på 20 procent. Årligen tillsätts 6–10 platser i programmet med start höstterminen 2019. Målet är att ge deltagarna kunskap om innovationsprocesser och teknik, och verktyg att kunna utveckla och driva egna innovationsprojekt på sjukhuset.

Deltagarna kopplas samman med människor som själva gjort innovationsresor inom och utanför SU. För SU blir dessa innovationsläkare en spetskompetens som kommer kunna driva utvecklingen av vård och teknik in i framtiden.

Utbildningen kommer ge en gedigen teoretisk grund inom innovationsprocesser, juridiska frågeställningar, etiskt förhållningssätt, och utveckling inom medicinteknik. Kunskaper och färdigheter övas praktiskt både i grupp och i enskilt innovationsprojekt i klinisk miljö.

Deltagarna får också se hur man arbetar med innovation i andra organisationer. Tillsammans med programdeltagarna skapar vi ett behovsstyrt och individanpassat program som väl rustar deltagarna för framtidens innovationsutmaningar.


Senast uppdaterad: 2020-09-15 10:58