Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Innovation och teknik-ST

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder ST-läkare ett utbildningsprogram inom innovation och teknik. Det är ett unikt tvåårigt program som vänder sig till dig som vill vara med och leda förändringen när vi utformar vården för våra patienter i framtiden.

Om utbildningen

Utbildningen är en del av ST-kansliets verksamhet med stöd av Innovationsplattformen, och är en strategisk satsning initierad av sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg och sjukhusledningen. Sahlgrenska Universitetssjukhuset arbetar aktivt för att möta framtidens utmaningar inom hälso- och sjukvård med innovativa och tekniska lösningar. Tillsammans ska vi jobba smartare, effektivare, och mer patientsäkert.

Utbildningens utformning

Innovation och teknik ST är öppen för alla ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och löper under två år på 20 procent av arbetstiden. Årligen tillsätts cirka 10 platser i programmet. Målet är att ge deltagarna praktiskt användbar kunskap om innovationsarbete och teknik, och verktyg att kunna utveckla och leda egna innovationsprojekt på sjukhuset.

Deltagarna bygger upp ett användbart kontaktnät av människor inom olika kompetensområden, både inom och utanför sjukhuset.

Utbildningsprogrammet ger ST-läkaren en teoretisk och praktisk allmänbildning inom innovationslära, olika teknikområden, praktiskt arbete i projekt, och förändringsledning. Kunskaper och färdigheter utvecklas både i grupp och enskilt arbete, och deltagaren får också omsätta utbildningen i ett enskilt innovationsprojekt i klinisk miljö.

Vill du veta mer om programmet?

Kontakta oss på innovationteknikst@vgregion.se
Du som är ST-läkare kan också läsa mer om utbildningen under ST på intranätet, där du också hittar ansökningsformulär.


Senast uppdaterad: 2023-01-03 14:24