Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

ST-program inom beredskap och katastrofmedicin

Ambulanshelikopter lyfter från marken

Som första sjukhus i Sverige kommer Sahlgrenska Universitetssjukhuset att under 2023 starta ett unikt utbildningsprogram för ST-läkare med inriktning mot kris- och katastrofhantering.

– Sjukhuset arbetar kontinuerligt för att hantera de stora utmaningar som en kris eller katastrof skulle innebära. Men med tanke på det säkerhetspolitiska läget och erfarenheter från pandemin ser vi behovet av en strategisk satsning på kris- och katastrofhantering i samverkan med andra viktiga aktörer inom området, säger professor och sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg som initierat det nya utbildningsprogrammet.

Sedan tidigare finns obligatoriska utbildningar inom kris och katastrof på sjukhuset, men den nya satsningen innebär ett mer gediget program riktat mot blivande specialistläkare med kurser och delmoment som sträcker sig över en längre tid.

Ambitionen är att första kullen ST-läkare från SU ska påbörja utbildningen efter sommaren 2023. Mer information om utbildningen kommer.

LÄS MER: Sahlgrenska Universitetssjukhuset startar ST-utbildning om kris- och katastrofhantering

Intresseanmälan till utbildningen planeras öppna vecka 5 och mer information kommer publiceras inom kort

Vill du veta mer om programmet?

Kontakta oss via stkriskatastrof@vgregion.se
Du som är ST-läkare kan läsa mer om under ST på intranätet. 


Senast uppdaterad: 2023-01-28 12:15