Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta restriktioner för besökare och medföljare gäller för Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Du som besöker någon av sjukhusets lokaler ska vara symptomfri, bära munskydd samt hålla avstånd till andra. Läs mer om restriktionerna här.

Studentbehörigheter

En person som skriver på en laptop

Denna information riktar sig till alla studenter och elever, inklusive forskarstudenter med flera, som i sin utbildning har en placering på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och behöver tillgång till sjukhusets datorer och IT-system.

Alla behörigheter beställs av Bemanningsservice
(med undantag för enskilda lokala behörigheter, se matris nedan).

Lärosäte
För att säkerställa en korrekt hantering av behörighetsbeställningen behöver ni som lärosäte skicka in en lista via Alfresco (se dokument nedan) med de studenter som ska ha behörigheter. Det är viktigt att vi får in listor i Alfresco med aktuella uppgifter i tid då processen att söka nya behörigheter tar ca 2 veckor. Saknar du inloggning i Alfresco kontakta oss på su.bemanningsservice.student@vgregion.se. Utifrån den beställs behörigheterna och skickas sedan ut till den e-postadress som studenten fått av eller angivit till sitt lärosäte.  

Behörigheterna beställs när studenten ska göra sin första placering inom SU och kommer i de fall det behövs att förlängas och kontrolleras under utbildningens gång för att sedan avslutas när placeringen eller utbildningen är avslutad (genom examen eller avhopp). 

För att beställa behörigheter till studenter utan svenskt personnummer behöver en passkopia inkomma. Vi ser gärna att ni kontaktar oss via e-post eller telefon i de här fallen då det kan innebära en längre handläggningstid. .

Student
Det är viktigt att du som student bevakar din inkorg och skräppost för att inte missa inloggningsuppgifterna. Dessa kommer att skickas ut via den e-postadress du angivit eller fått av ditt lärosäte cirka 1/2 - 3 veckor innan placeringens start.

Har du inte svenska personnummer behöver en passkopia skickas in för att behörigheter ska kunna beställas.

Om du som student arbetar inom VGR samtidigt som du studerar är det viktigt att du har extra koll på dina behörigheter om studierna eller anställningen avslutas.

Om du studerar till sjuksköterska eller läkare och samtidigt arbetar som undersköterska på SU kontaktar du oss. Vi lägger upp en ny behörighet för för dig i Melior, titelbyte. Detta är en förutsättning för att du skall kunna dokumentera dels som student men också som undersköterska.     

Vid problem
När du som student fått behörigheter men får inloggningsproblem i Melior, Webadapt, Elvis, med flera kontaktas VGR IT 010-47 37 100, uppge att du är studenter med placering på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vid övriga problem vänder ni er till Bemanningsservice med personnummer, kurs och termin. Detta gäller också om du som student tappat bort dina uppgifter, inte fått eller saknar någon behörighet (av de som är standard). 
Kontakt finns här nedan.  

Behörigheter kan ALDRIG beställas av studenten själv, det ska ske genom lärosätena. Studenter från Lärosäten utanför VGR kontaktar sin handledare som sedan kontaktar Bemanningsservice. 

Kontaktuppgifter

Bemanningsservice

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2018-12-19 13:17