Logopedi- och foniatrimottagning Sahlgrenska
Vi arbetar med diagnostik och behandling av patienter med röststörning, stamning, läpp-käk-gomspalt, öppet nasalt tal och sväljsvårigheter samt ger röstbehandling vid könsdysfori. Vi har logopeder knutna till CI-teamet som träffar barn som får hörselimplantat. Dessutom ges rehabilitering till vuxna som genomgått laryngektomi eller behandlats för någon form av huvud- halscancer, som påverkar tal och sväljning.
Söka vård hos oss
När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.
Checklista inför ditt besök
Hos oss checkar du in själv via din mobil före besöket.
Självincheckning – checka in direkt
Självincheckning – så går det till
Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
Om du inte kan checka in med mobil, anmäl ditt besök i receptionen på Öron- näs- och halsmottagningen på våning 1. Se din kallelse för mer info.
Vi som arbetar här
Vi är logopeder som är specialiserade inom flera olika områden, samt medicinska sekreterare. Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under sitt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.
Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar.
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.
Synpunkter och klagomål på vården
Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.
Lämna gärna dina synpunkter via 1177 Vårdguiden
Synpunkter och klagomål kan också lämnas via e-post eller post, läs mer här.
Ansvariga för mottagningen
Digitalt vårdmöte
Vår mottagning erbjuder digitala vårdmöten. På det viset kan du träffa din vårdkontakt i ett videomöte – via mobil, surfplatta eller dator.
Ett digitalt vårdmöte bokas av mottagningen, som också skickar en kallelse till dig med länk inför ditt videomöte.