Wiki redigering är avstängt

Denna sida kan för närvarande inte ändras av andra än administratörer och faktagranskare inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Läs mer om hur vår patientwiki fungerar

Antisyntetassyndrom

Anonym
Av: Anonym

I maj 2015 drabbades jag akut av en reumatisk lungsjukdom som går under namnet antisyntetassyndrom. Min lungor blev så inflammerade att jag blev tvungen att söva ner på mitt lokala sjukhus i Skövde. Därefter vårdades jag på Ecmo-center på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Det var länge ovisst vad jag hade fått för sjukdom och om jag skulle behöva transplantera mina lungor, men tack vare ett bra läkarteam i Skövde och Karolinska så lyckades man ställa rätt diagnos och effektiv behandling kunde sättas in.   

När mitt läge var stabilt så transporterade jag för vidare till IVA på Sahlgrenska och där fortsatte jag att tillfriskna och kunde slutligen få komma på slutenvård på reumatologen avd 115. All vårdpersonal från undersköterskor till läkare har varit helt fantastiska, både på IVA och Avd 115 

 

Idag har jag gått ifrån att vara beroende av Ecmo-maskin och respirator till att kunna springa 1mil! Jag dessutom börjat arbeta heltid på mitt arbete sedan 4 månader tillbaka. Mitt tillfrisknande har gått över allas förväntan och min lungor är så gott som fullt återställda, trots att det bara för 1 år sedan så väldigt mörkt ut.

Min framtid är oviss, men jag lever och mår bra! Varje dag är en gåva.

Det finns ett liv efter sjukdom även om det kan vara svårt att tro när man ligger i sjukhussängen. Håll modet uppe och ta en dag i taget, ja ibland en timme eller en minut i taget.

Med vänliga hälsningar 
Lars Andersson

Anmäl