Atopiskt eksem

Anonym
Av: Anonym

Min berättelse.

Januari 2015 började min resa inom sjukvården med att få hjälp med kliande, vätskande utslag på hela kroppen främst ansikte, armar, knäveck och händer. Jag fick tabletter och salva att använda som hjälpte för stunden men utslagen fortsatte att blomma och klia. Efter två månader med kliande dag som natt höll jag på att bli tokig, ringde till den läkare jag tidigare uppsökt och han skrev en remiss till hud. Där fick jag diagnosen atopiskt eksem och fick återigen salva (som var starkare) salvstrumpa och mjukgörande att använda.

Detta tog äntligen ner det värsta i ansiktet och på armarna men jag småblommade hela tiden. En dag ytterligare två månader senare, satt jag vid datorn och sökte på vad som triggar igång atopiskt eksem. Då var det någon som skrev att SABARkost hjälpte henne, och jag började med den kosten som var anvisad. På en vecka försvann allt kliande och blåsorna lade ner sig ohh vad underbart. Idag är jag totalt symtomfri, min hud läker och jag tänker verkligen på vad jag stoppar i mig. Jag har fått en återbesökstid till hud men jag ringde till dom och sa att jag inte kommer och att jag hade blivit hjälpt av SABARkost. Detta är något som jag verkligen vill rekomendera, rena produkter, inga halvfabrikat och ingen läsk..Jag har fått mitt liv tillbaka.SABARKOST RULES


 

Sahlgrenska Universitetssjukhuset kommenterar:

SABAR-kost är en kost med reducerat innehåll av salicylsyra, bensoesyra och azofägämnen. I vissa fall kan patienter med kronisk urticarie (nässelfeber) vara allergiska mot några av dessa ämnen och ha glädja av en sådan diet, men det finns inget belägg för att denna hjälper patienter med atopisk eksem. Vi vill gratulera patienten som blev bra, men något vetenskapligt stöd för effekten finns inte.

Jan Faergemann
Professor, överläkare

Anmäl