Wiki redigering är avstängt

Denna sida kan för närvarande inte ändras av andra än administratörer och faktagranskare inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Läs mer om hur vår patientwiki fungerar

Bättre info till patienter om remisser

Annbritt Hagelin
Av: Annbritt Hagelin

Den 16 maj var jag på inskrivningssamtal hos ortopeden i Mölndal, för operation av höftlederna. Operationen  skulle ske prel 30 maj, men den blev uppskjuten p.g.a. att remiss skulle skickas till kardiologen för ultraljud och en till min vårdcentral för blodtryckssänkande medicin.

Ingen kallelse kom från kardiologen, den 3 juni ringde jag ca 20 samtal till kardiologen, klin. fys på Sahlgrenska och Östra, till kontaktpunkt 2, till hjärtmottagningen Mölndal. Det fanns ingen någonstans. Kontaktpunkt 2 lovade meddela ortopedmottagningen.

Den 14 juni hade det inte kommit någon kallelse för ultraljud. Jag fick återigen ringa runt ca 5 samtal. Då hade den skickats till medicin på ÖS. Där sa de att jag inte behövde komma dit.

Information till patienter som väntar på operation borde förbättras. Nu är det bara att gå och vänta med smärta i höfter och kramp i benen, kanske hela sommaren, antagligen???

 

Anmäl