Wiki redigering är avstängt

Denna sida kan för närvarande inte ändras av andra än administratörer och faktagranskare inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Läs mer om hur vår patientwiki fungerar

Förgiftning

Anonym
Av: Anonym

Hej,

Jag har varit sjukskriven för utmattningssyndrom sedan mars 2016. Har hela tiden känt på mig att det inte bara handlar om att min hjärna är "trött". Dock fick jag ingen mer hjälp av vården än ett recept på antidepressiva (som enbart förvärrade min situation trots att jag provade att äta dem i två hela månader) och adresser till olika psykologer. Jag fick till slut ta saken i egna händer och göra en hårmineralanalys som visade på koppar- och uranförgiftning. Jag har nu förändrat min livsstil helt (flyttat för att undvika koppar- och uranrikt dricksvatten och stress) och börjat äta tillskott och avgifta kroppen och äntligen känner jag att det händer något. Jag börjar sakta men säkert få tillbaks hoppet och livet. Varenda läkare jag träffat har varit nonchalant och kategorisk, ingen har verkligen lyssnat på min berättelse och tagit till sig av det jag upplevt och vetat

________________________________________________________________________________

Sahlgrenska Universitetssjukhuset kommenterar:

När man misstänker utmattningssyndrom är det viktigaste av allt att man utreds ordentligt rent kroppsligt så att man inte felbehandlas. Det finns en hel del kroppsliga sjukdomar med samma symtom som UMS.
En hel del av de som drabbas av UMS har inte depression och ska därför inte ta mediciner mot det, det är inget alla med UMS ska göra.
Kost, levnadsvanor och att begränsad stress i vardagen är viktiga komponenter för att bli bättre från sin UMS som båda dessa personer skriver.
Det är tråkigt att höra att personer inte får den hjälp som behövs på vårdcentralen, det pågår fortbildning av primärvården i västra Götaland kontinuerligt men det tar tyvärr tid att sprida alla kunskaper som behövs.
De flesta vårdcentraler i dag har en rehabiliteringskoordinator som ska ha en översikt över sjukskrivningsprocessen och sköta en del av arbetet med försäkringskassan. Fråga gärna efter en sådan på eran vårdcentral.
Det finns något som heter RMR regionala medicinska riktlinjer som vårdcentralen ska följa i mötet med patienter med UMS. En helt ny är alldeles runt hörnan i dessa dagar och kommer ge vårdcentralen ytterligare kunskap om tillståndet.

Anmäl