Kölbröst som ungdom

Anonym
Av: Anonym

Att ha kölbröst är inget farligt men däremot kan de ha konsekvenser som dåligt självförtroende. Att de är ovanligt är väl ganska känt, speciellt till er som har samma missbildning som mig. 

Att bli mobbad för det vet jag inte om ni råkat ut för, de har jag iallafall. Inget kul och får en att känna sig både utanför och som att man inte är som alla andra. Tänkandet till att ha kölbröst försvinner aldrig, lider i pin av de och vågar endast visa och berätta de åt de närmsta. 

Funderar på att operera mig men vet inte var eller när, känner mig lidande av de. Började gymma för ett år sedan med mål att få mitt kölbröst mindre synligt. Men mitt kölbröst är ganska synbart redan som det är så de blir inga stora resultat. 

Känner mig nästan tvingad till att operera då gymma ger inga så extrema resultat att de kommer tycka in de så att säga. Kan aldrig sluta tänka på min bröstkorg ser ut i olika tröjor, alltid när jag ska köpa kläder så tänker jag först om mitt kölbröst kommer synas eller ej.

Jag som person är redan nog blyg och inte särskilt modig av mig, vet inte hur mycket kölbröstet och mobbningen påverkat detta så jag vill försöka undvika så gott det går att bli frågad av de. Även fast jag är omringad av bra vänner som stödjer mig så känns de inte lika bra när jag tex går på skolan och såvidare. 

Kanske hade jag mått bättre av att inte alls bry mig om folk, men jag kan inte bara göra de. De är något jag som person måste förbättra och träna på. 

Planerar att göra en operation nu till sommarlovet 2k16, vill bara slippa alla tankar och blickar i omklädningsrummet av folk som slänger en blick åt mitt håll. Vill bara slippa alla onödiga behöv jag har för att dölja det. Jag vill bara leva ett liv utan kölbröst

Jag vill bara vara som alla andra. 

/Kille 16 år.

Anmäl