Kronisk rengbågsinflamation

Anonym
Av: Anonym
  • Har haft denna diagnos sen barnsben. Minns att mina föräldrar tvingade i ögondroppar och att de va många läkarbesök.  Fattar inte än sådär 55 år efteråt varför just jag som är förstfödda av 4 och bara jag har det, ingen av mina syskon har haft synfel,själv har jag fått haft glasögon sen ja minns inte kanske sen jag kröp. Är så gott som en öga har ledsyn på mitt friska öga som skelar. Mitt vänstra har jag sjukdommen i ser hyfsat efter en linsbytar op. Sen en laser för gråstarren, nu vill dom inte ta bort de grumliga som kommit säger dom ,varför vet jag inte . Vill ha reda på vad sjukdomen ska leda mig och blir jag blind ,går det att få bort den finns det hjälp. Nu har jag kontroller varje år och haft så hela mitt liv och många akuta besök då hornhinnan lossnat eller spruckit.  Varje morgon har jag kocker av varaktigt som jag får tvätta bort på morgonen. Varför får vissa detta ?känner ingen och tycker jag inte får riktigt svar då jag frågar min läkare. Till saken är att jag även har fibron och har haft värk i kroppen sen jag va liten. Kan de ha nått samband.  

 

Sahlgrenska Universitetssjukhuset kommenterar:

Tack för att du delat med dig av din berättelse så att både våra medarbetare och andra patienter kan ta del av dina erfarenheter. Vår verksamhet vill kommentera enligt nedan:

Vi har tagit del av din berättelse och rekommenderar att du i första hand tar upp dina frågor vid ditt nästa läkarbesök. Skriv gärna ned dina frågor så att kan ni gå igenom dem en efter en.

Marita Andersson Grönlund, specialistläkare och sektionschef Ögonsjukvården SU

Anmäl