Onsdag utan Hjärtskola

Guldfisken
Av: Guldfisken

Har genomgått Hjärtskolan på Mölndals sjukhus de fyra senaste onsdagarna. Känns konstigt att inte gå dit idag igen. Jag får la gå någon annanstans helt enkelt. Gick för övrigt sönder min stegräknare i helgen...

Igår hälsade jag på hjältarna på avd 12/25. Jag är fortfarande ihågkommen och det känns kul att träffa dem igen. Det är två veckor sedan sist. Om inte annat är det roligt att visa upp den produkt de lagt grunden till genom sin fina vård. Fysiskt är jag nog till det yttre till synes helt återställd. På samma sätt som jag i min yrkesroll inte ser hela flödet i rättsapparaten (från brott till rättegång och vardagen som följer därefter) saknar även personalen uppföljning på hur det egentligen gick med patienterna de skött om i vårdkedjan. Jag betraktar mig själv som en vandrande återkoppling.

Innan dess hade jag varit på min vårdcentral och försökt söka hjälp angående min mentala trötthet (i princip oförändrad status). Det var personalen på Mölndal som hänvisade mig till vårdcentralen, som i sin tur hänvisade mig vidare till 12/25. Jag berättade även att jag ännu inte fått någon kallelse till återbesök hos läkare. Jag blev då återigen hänvisad till Kontaktpunkten (likt förra veckan). Det kan tyckas vara ett jäkla hattande mellan instanser men jag tyckte det kändes skönt när personalen så stensäkert hänvisade mig till Kontaktpunkten. Det visade sig dessutom vara rätt (givetvis!). Hoppas nu läkaren är familjär med begreppet Hjärntrötthet/Mental Trötthet.

På Kontaktpunkten fick jag först tala med en kvinna som lät föga engagerad och hjälpsam. Jag blev anmanad att återkomma på fredag igen för att höra efter hur det gått. Döm av min förvåning då jag blev uppringd någon timme senare av en annan tjej från Kontaktpunkten som berättade att jag fått en tid i god tid innan min utlandsresa i slutet av oktober. Hade jag haft henne framför mig hade jag gett henne en puss på kinden (så det var nog lika bra att vi talades vid telefonledes). 

Nu hägrar lunch. Därefter bär det av ut på en vandring. Vart jag ska ta vägen vet jag inte riktigt men det nyinköpta aktivitetsarmbandet ska få bekänna färg! WASP har släppt en ny platta och armbandet är svart så det lär bli svettigt. Rock on!

Anmäl