Subcykeltest

Guldfisken
Av: Guldfisken

Igår, fyra veckor efter klaffoperationen, fick jag genomföra ett cykeltest för att kontrollera hur mitt hjärta fungerar under belastning. Jag trodde jag skulle få cykla "järnet" men istället gick det till som så att jag fick cykla i en bestämd takt och under tiden genomföra en självskattning avseende hur tungt jag tyckte det var samt hur andfådd jag upplevde mig vara. Testet skedde på Mölndals sjukhus.

Jag var uppkopplad i ett virrvarr av sladdar så sköterskan hade örnkoll på mina hjärtslag och syresättning mm. Muskelmässigt var det föga utmanande för min del, det var andhämtningen som begränsade så mitt råd till dig är att oavsett hur själadödande tråkig den känns - nyttja PEP-mackapären flitigt! Resultatmässigt var dock sköterskan mycket nöjd så nu kommer jag få gå på individanpassad gympa (på måndagar) samt cirkelträning (på fredagar) med högre belastning än Hjärtskolans rörlighetsträningar. Jag har två onsdagar kvar. Idag ska en läkare komma och informera. Min förhoppning är att han även kan skriva ut lite mer Alvedon till mig. Morfintabletterna har jag inte behövt nalla av men Alvedonen har nu tagit slut och jag vill inte trappa ned på dem helt så länge jag fortfarande har värk. Jag vet ju inte hur mycket värre värken blir utan Alvedon...

Innan testet hade jag ett längre samtal med sköterskan. Hon gav ett väldigt gott intryck och skulle kunna kvala in bland änglarna på 12/25. Jag ventilerade friskt. Min fysiska återhämtning går utmärkt, förutom en molande värk i vänster bröst/axel efter pacemakeroperationen. Den mentala biten går trögare. Tämligen oförändrat jämfört med häromdagen (tidigare inlägg om hjärntrötthet). Jag har dock ingen brådska. Så länge nära och kära står ut med min förvirring kämpar jag på utan någon större hets. Kroppen må ta täten helt enkelt. Det fysiska får visa vägen för det mentala.

Jag slipper sedan i måndags ta Fragminsprutor. Det gläds jag åt oerhört mycket och min naveltrakt är oerhört tacksam!

Anmäl