Sunt förnuft ?

Anonym
Av: Anonym

Man slutar inte bli förvånad över den svenska sjukvården. En snart 80-årig man med VÄLDIGT STORA vattensamlingar i kroppen speciellt på benen, Vattnet rinner igenom huden på benen och underkroppen. Fötterna är så stora att det inte går få på en strumpa i storlek 46 även om man normalt har 41. Några skor är inte att tänka på. Sitter han på ett ställe i 5 minuter finns det stora vattenpölar på golvet. När han försöker gå lämnar han ett blött spår efter sig. Benen har otaliga stora vattenblåsor, ovansidan av benet och ljumskarna är utan skinn. Det kallas ambulans för att ta honom till sjukhuset. Ambulansen kommer, men vad händer. "Eftersom du kan sitta, kan du ta en taxi". Han FÅR INTE åka med. Tilläggas kan att han har är hjärtpatent med flera hjärtoperationer bakom sig och har svårt att andas på grund av allt vatten!

Taxin kom och stannade till utanför huset och börjar köra igen. Mamma skyndar sig ut samtidigt som hon försöker mana på pappa att han skall ta sig ut. Det går lite sakta enligt taxiföraren och istället för att komma och hjälpa till ringer han och säger: "Är ni inte ute om 1 minut (!!!!) åker jag. Pappa lyckas ta sig ner för trapporna och ut på gatan med de bedrövliga benen och utan skor. Då kommer nästa problem. Taxiföraren envisas med att pappa skall sitta på baksätet vilket han försöker göra men det går bara inte hur han än försöker. Till slut får han sätta sig på framsätet men den tykna taxiföraren menar på att du måste ha ett läkarintyg där det står att du får åka på framsätet. Var av pappa försöker förklara att han inte har träffat någon läkare än, han är på väg TILL sjukhuset. De enda som han har träffat var de två tjejerna som kom med ambulansen som tyckte att han kunde ta en taxi istället, eftersom han kunde sitta!

Han bli sittande i väntrummet på akuten och känner sig väldigt genererad eftersom folk omkring titta på honom som om han höll på att kissa på sig när byxorna blir bara blötare och blötare. När han väl kommer in bäddas det flera lager med skyddslakan under ändan, men benen hänger ner och droppar vatten!!! Vart har medmänsklighet tagit vägen? Får inte en gammal och sjuk människa ha någon värdighet allt? Dotter

Anmäl