Wiki redigering är avstängt

Denna sida kan för närvarande inte ändras av andra än administratörer och faktagranskare inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Läs mer om hur vår patientwiki fungerar

Trygg trots cancer

Anonym
Av: Anonym

Hej!

Jag hade aldrig kunnat skriva den här berättelsen om det inte hade varit för personalen på Sahlgrenska! De har inte bara räddat mig en gång, utan två(!) gånger, när jag har drabbats av cancer. Alla personalkategorier har varit så skickliga, hjälpsamma och omhändertagande. Den första cancerformen var aggressiv men botbar, men den andra klassas som kronisk trots att operationen gick bra och det just för tillfället ser bra ut. När livets kastas omkull och man drabbas av sjukdom när man helst bara vill vara hemma med sina barn (varav en helt nyfödd) - då är det nästintill obeskrivligt att förklara den tacksamhet över de personer som finns och fångar upp en - både fysiskt och psykiskt. Alla känslor tilläts under tiden som de kopplade mediciner och pysslade med mig, och vi grät tillsammans. Men vi skrattade även en hel del, trots att jag fick så mycket biverkningar från alla läkemedel att jag blev kallad - med glimten i ögat såklart -  för en krånglig patient :-)

Jag är nervös inför varje kontroll men så fort jag kommer innanför Sahlgrenskas område så blir jag faktiskt lugnare - och bättre betyg än så går väl kanske inte att få.... Att en patient, som egentigen är livrädd, känner sig så trygg.

Tack Sahlgrenska!

Anmäl